niedziela, 9 września 2012
zapiekana pierś drobiowa z porem
2 piersi kurczaka lub taki sam kawałek piersi indyka
2 średnie pory
sól, pieprz
500g majonezu
1/2 kg sera
Białą część pora kroimy w talarki i parzymy przegotowaną wodą, następnie rozkładamy na blasze, w której będziemy zapiekać potrawę. Pierś kroimy w cienkie plastry, solimy i pieprzymy, układamy na sparzonych porach, smarujemy warstwą majonezu, tak by nie było widać mięsa, ale nie za grubo, bo będzie się rozjeżdżać po upieczeniu. Na majonez posypujemy grubą warstwę startego sera (zatopi się i zapiecze w majonezie), wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 min w temp 180 stopni- aż wierzch się stopi i bardzo delikatnie zrumieni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz