wtorek, 11 czerwca 2013
kluski kładzione bananowe
według tego przepisu.
2 banany
2 jajka
250g twarogu
około 200g mąki
1+1 łyżeczka soli
Banany, jajka, twaróg i sól miksujemy, dodajemy mąkę i dokładnie ją mieszamy (można też dalej miksować) aż uzyskamy jednolitą gładką ale gęstą masę ( aby taką uzyskać należy regulować ilość mąki- być może będzie potrzebna większa ilość).
Zagotować w garnku wodę z 1 łyżeczką soli i wrzucać do niej kluski, które wkładamy łyżką do zupy (uwaga: kluski rosną podczas gotowania). Gotować około 2 minut od wypłynięcia.
sos:
jabłko
1 łyżka cukru
Jabłko zetrzeć na drobnej tarce (jak dla niemowląt), wymieszać z cukrem i odrobiną przegorowanej wody. Polać sosem kluski.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz