czwartek, 3 stycznia 2013

serniczek z frużeliną



na 4 pucharki (uwaga! bardzo syte!)

450g twarogu 
150ml śmietany 12%
(lub zastąpić powyższe 500g twarogu mielonego)
1/4 szkl. przegotowanej wody
1 i1/2 łyżki żelatyny
2 łyżki cukru pudru

380g frużeliny czereśniowej
1/4 szkl. przegotowanej wody
1 łyżka żelatyny


Żelatynę rozpuścić w wodzie. Twaróg zmiksować na gładką masę z cukrem pudrem, dodać do masy żelatynę, przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki.

Drugą część żelatyny rozpuścić w drugiej części wody i wymieszać z frużeliną, polać masę serową i wstawić do lodówki na 1h.

Przepis na frużelinę tu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz