sobota, 23 kwietnia 2016

roladki szpinakowe w cieście francuskim


250g szpinaku
1 kula mozarella

2 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu
sól do smaku
1 opakowanie ciasta francuskiego


Gotujemy wodę z 1/2 łyżeczki soli. Do gotującej wody wrzucamy szpinak na około 2 minuty, aby go zaparzyć ale nie rozgotować. Potem szybko odcedzamy i przelewamy zimną wodą dla zachowania soczystej zieleni. Następnie pozostawiamy na sicie do odsączenia.
Czosnek drobno siekamy, dodajemy do niego drobno pokrojoną mozarellę  i pokrojony szpinak. Solimy, dodajemy pieprz i mieszamy wszystkie składniki.
Na ciasto rozkładamy farsz i zwijamy go w rulonik, nie większy niż jeden zwój (aby ciasto zamknęło się).  Kroimy na 10cm rurki i układamy na blasze. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 15-20 minut. Do uzyskania złotego koloru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz