środa, 30 grudnia 2015
śledzie w sosie musztardowym
Przepis pochodzi z tej strony
500g śledzi w occie
100g musztardy francuskiej
50 g musztardy sarepskiej
4 łyżki jogurtu greckiego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
łyżka cukru
sól i pieprz do smaku
Sos: Cebulę kroimy w kostkę i zaparzamy wodą by nie była twarda. Musztardy mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem i oliwą. Do mieszanki dodajemy cebulę. Całość doprawiamy sola i pieprzem.
Śledzie kroimy w dużą kostkę (każdy płat na 4-5 kawałków) i mieszamy z sosem.
Teraz pozostaje wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Smacznego:)
Potrawa zachowuje świeżość przez 7 dni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz